Menu overslaan
25 oktober 2016

Nieuwe NSGK Jongerencoaches opgeleid

Nog meer jongeren met een handicap kunnen voortaan coaching krijgen van een NSGK Jongerencoach. Een nieuwe lichting coaches heeft de benodigde cursus gevolgd en staat klaar om jongeren met een handicap te helpen bij het maken en realiseren van hun toekomstplannen.

Jongeren met een beperking botsen krijgen in hun groei naar volwassenheid vaak te maken met overbescherming, voorgekookte oplossingen en lage verwachtingen. Daardoor krijgen ze niet de kans uit te groeien tot de persoon die zij werkelijk zijn. Onze jongerencoaches geven hen de kans om hun ambities te ontdekken en waar te maken. Samen met een coach verkennen jongeren wat ze écht willen en kunnen en hoe de mensen in hun omgeving hen daarbij kunnen helpen. Zo wordt het makkelijker voor jongeren om hun grenzen te verkennen en daar doorheen te breken.

Er waren al 18 NSGK Jongerencoaches actief, verspreid over heel Nederland. Deze week rondden nog eens 11 coaches de cursus af. Ben jij jong (ongeveer 12 tot 25 jaar), heb je een beperking en wil je graag dingen veranderen in je leven? Lees dan op www.nsgk.nl/jongerencoach wat een NSGK Jongerencoach voor jou zou kunnen betekenen.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij