Menu overslaan
28 april 2020

Kinderen als Pedro hebben het zwaar

Pedro (14) heeft het ontzettend zwaar door de coronacrisis. Al zijn sociale contacten, activiteiten en therapieën zijn weggevallen. Al weken zit hij eenzaam thuis. Ook voor zijn ouders is deze situatie erg zwaar. Niet alleen vanwege de intensieve zorg voor hun ernstig meervoudig beperkte zoon. Maar zij maken zich ook vreselijke zorgen, ze zien hem achteruit gaan. Pedro is verdrietig en angstig door de situatie.

Onderzoek op Facebook
We vroegen ouders van kinderen met een handicap op onze Facebook pagina of zij zich zorgen maken over hoe zij de komende 3 weken door moeten komen nu premier Rutte aankondigde dat de scholen nog dicht blijven en dan pas deels open gaan: 75% van de ouders maakt zich zorgen. Kinderen missen hun vaste structuur, hun begeleiders, hun vriendjes. Dat maakt ze angstig, gefrustreerd en verdrietig. De druk op de ouders neemt toe. Aan de andere kant horen we van ouders dat zij zich zorgen maken over het moment dat hun kind weer naar school kan, vanwege hun kwetsbare gezondheid.

Met deze projecten ondersteunen we hen
Om de kinderen en hun ouders door deze moeilijke periode van isolatie te helpen, bieden we samen met projectpartners hulp aan die zorgt voor meer structuur en sociale contacten. Kijk hier wat wij doen

Jij kunt meehelpen door hier te doneren

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij