Menu overslaan
9 november 2016 collecte2016 kjelt

NSGK-collecteweek! U geeft toch ook?

Duizenden vrijwilligers gaan van 14 t/m 19 november weer met de collectebus op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Door heel Nederland gaan zij door weer en wind de deuren langs tijdens de collecteweek van NSGK. Dit doen zij voor kinderen als Kjelt; deze vijfjarige kleine man is dit jaar hét gezicht van de collecte. Zijn moeder vertelt in een ontroerend verhaal waarom deze collecte zo belangrijk is.

In onze samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. NSGK helpt om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.

NSGK kan dit werk doen dankzij de hulp van vele vrijwilligers, die zich daarvoor belangeloos inzetten. Met de opbrengst van de collecte steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Wilt u weten wat wij in uw regio doen? Op deze landkaart ziet u recent ondersteunde projecten. Wanneer u inzoomt op uw woonplaats, ziet u welke NSGK-projecten daar mede mogelijk worden gemaakt dankzij uw steun.

Heeft u geen collectant aan de deur gehad maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters NSGK te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 2,50 euro), of met een online donatie. Hartelijk dank voor uw steun!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij