Menu overslaan
1 september 2016

NSGK en Kanjers voor Kanjers bundelen krachten

Het eerste gezamenlijke project is een feit: buurtplein voor Basisschool Octa in Doetinchem

Op woensdag 31 augustus overhandigden NSGK en Kanjers voor Kanjers een cheque van € 15.000,- aan Basisschool Octa. Dit voor de renovatie van het schoolplein naar een buurtplein. De realisatie van het buurtplein is de eerste samenwerking tussen NSGK en Kanjers voor Kanjers. De twee stichtingen bundelen hun krachten om kinderen met een beperking in de Achterhoek de mogelijkheid te bieden te sporten en spelen. Kortom, reden voor een feestje.

Basisschool Octa is een basisschool met 200 leerlingen, waarvan 10 leerlingen met een beperking. Het speelplein bestaat nagenoeg uit grijze tegels en speeltoestellen zijn verouderd. De basisschool wil graag een nieuwe uitdagende speel- en ontmoetingsplek voor kinderen met en zonder beperking uit de buurt. Daarom hebben ze de hulp ingeroepen van NSGK en Kanjers voor Kanjers.

Een buurtplein voor iedereen
Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het nieuwe speelplein. Het plein krijgt duidelijke zones voor sport, spelen en ontspanning, waar leerlingen en een ouder van een kind met een beperking aan hebben meegedacht. Er worden nieuwe toestellen aangeschaft en oude toestellen opgeknapt. Dankzij de renovatie wordt het schoolplein een buurtplein waar iedereen welkom is om lekker te spelen en sporten. Naar verwachting is het buurtplein in de herfstvakantie klaar.

Alvast feest door begin van een mooie samenwerking
Het project in Doetinchem is het eerste project dat is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van € 15.000,- van NSGK en Kanjers voor Kanjers. En dat is reden voor een feestje. Rie Flach, regiocoördinator van NSGK vertelt waarom ze zo blij is met deze samenwerking: “NSGK zet zich elke dag in voor het welzijn van gehandicapte kinderen in Nederland. In de Achterhoek zien we nog veel kansen. Door de samenwerking met Kanjers voor Kanjers hebben we meer daadkracht en kunnen we dus meer kinderen helpen.” Bestuurslid Ronald Bröckotter van Kanjers voor Kanjers sluit zich hier helemaal bij aan: “In november 2015 hebben we voor het eerst gesproken over een samenwerking. Onze doelstellingen zijn in grote lijnen hetzelfde. Namelijk kinderen helpen kind zijn, ondanks hun beperkingen. Dat we al zo snel een project hebben gevonden waarmee we kinderen in de Achterhoek kunnen helpen is geweldig,.” En dit is nog maar het begin van de samenwerking. “Jazeker”, vertelt Rie enthousiast. “We zijn bezig met een aantal andere projecten in de Achterhoek. Dus houd het nieuws in de gaten.” En vult Ronald aan: “Naast het realiseren van projecten, gaan we ook samen geld inzamelen. Kanjers voor Kanjers gaat helpen met de landelijke collectie van NSGK , elk jaar in november.”

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij