Menu overslaan

NSGK ontvangt twee grote bijdragen tijdens VriendenLoterij Goed Geld Gala

Op dinsdag 2 februari 2016 vond het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Vriendenloterij plaats. Dit keer was het bijzondere Tropenmuseum de locatie. Directeur Ingrid Tuinenburg en relatiemanager Berbera van Teijlingen vertegenwoordigden NSGK.

Op het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij wordt bekend gemaakt welk bedrag de aangesloten goede doelen en verenigingen ontvangen om mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug te geven. Deelnemers van de VriendenLoterij doneren maandelijks de helft van hun lotprijs aan het goede doel. NSGK ontving een bijdrage van maar liefst €255.598 uit de loterijopbrengsten.

De avond kreeg wel een heel speciaal tintje. NSGK mocht namelijk een extra cheque in ontvangst nemen ter waarde van €473.000 voor het project Cam On Wheels. Dit is een project voor jongeren die door ziekte of een motorische beperking een ernstige spraak/taalontwikkelingssstoornis hebben. Hierdoor kunnen ze niet of nauwelijks spreken.

Cam On Wheels leidt de jongeren op tot filmmaker, regisseur, verslaggever, cameraman/vrouw, editor en meer. Film biedt hen de mogelijkheid om creatief verhalen te vertellen met behulp van beeld. Cam On Wheels creëert opleidings-werk-ontmoetingsplekken waardoor de jongeren uit hun sociale isolement komen en gelijkwaardig meedraaien in de maatschappij. Bovendien wordt de filmsector gestimuleerd de toegankelijkheid voor mensen met een beperking te vergroten. Cam On Wheels werkt samen met onder andere het Nederlands Filmfonds en het Instituut voor Beeld & Geluid.

NSGK bedankt Vriendenloterij en al haar deelnemers voor de steun! 

Benieuwd naar de compilatie van het VriendenLoterij Goed Geld Gala? Klik hier

 

(Foto: Roy Beusker Fotografie)

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij