Menu overslaan
23 februari 2016

NSGK steunt Bikkels van de Bart Foundation

Op 1 maart brengen we een feestelijk bezoek aan de Bart de Graaff Foundation. De Foundation ontvangt dan een bijdrage van 33.250 euro van NSGK. Die gaan we symbolisch overhandigen met een cheque.

De gift is bestemd voor de Bikkels van de Bart de Graaff Foundation. Deze Bikkels zijn jongeren met een levensbepalende fysieke beperking, die van de Foundation een jaar lang een intensieve begeleiding krijgen bij het opzetten van hun eigen onderneming. Voorzitter Mirjam de Graaff zal de cheque in ontvangst nemen van NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg. De Graaff is blij met de bijdrage: “Met dit geld kunnen we meer Bikkels begeleiden bij het starten van hun bedrijf. Voor hen een weg om mee te kunnen doen in de samenleving, net als ieder ander, en dat betekent heel veel.”

NSGK steunt de stichting jaarlijks honderden projecten die kinderen en jongeren met een handicap helpen om gewoon te spelen, leren, wonen en werken, liefst samen met leeftijdgenoten zonder beperking. De Bikkels van de Bart de Graaff Foundation passen daar volgens Ingrid Tuinenburg goed bij. “Wij vinden dat elke jongere met een handicap zijn talenten moet kunnen ontwikkelen om een eigen plek in de samenleving te verwerven. De Bikkels hebben een talent voor ondernemen. Wat is er dan mooier dan dat ze hun eigen onderneming kunnen opzetten en daarmee iets waardevols toevoegen aan de samenleving. Wij zijn trots dat we daar een bijdrage aan mogen leveren. “

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij