Menu overslaan
12 september 2017

NSGK stopt bijdrage aan Lotje&co

Na zeven mooie jaren eindigt de financiering van NSGK voor het magazine Lotje&co. Met steun van NSGK heeft Stichting Lotje&co 27 edities van het magazine gemaakt. Stiching Lotje&co zal nu zonder de steun van NSGK verder gaan, onder andere met haar online platform.

In september 2010 verscheen het eerste nummer van Lotje&co, het glossy magazine voor ouders van een zorgintensief kind. Lezers waardeerden de openhartige interviews, herkenbare dilemma’s, informatieve verhalen, handige recepten en veel meer. Ook in de tijdschriftensector werd Lotje goed ontvangen; het kreeg de Mercur Award voor 'beste nieuwe tijdschrift van 2011', een soort Oscar voor tijdschriften.

NSGK zou het magazine aanvankelijk drie jaar steunen; dat is zeven jaar geworden. ‘Het is met pijn in ons hart dat we nu de financiering voor Lotje&co stoppen’, zegt NSGK-directeur Henk-Willem Laan. ‘Lotje&co is een begrip geworden voor ouders van kinderen met een handicap; ook in mijn eigen gezin wordt hij elk kwartaal trouw gelezen. We zijn er trots op dat we dat mogelijk hebben gemaakt. Maar NSGK heeft onvoldoende middelen om initiatieven blijvend te financieren. We willen nu ook andere initiatieven een kans geven.’

Meer weten over Lotje&co? Kijk op lotjeenco.nl.

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij