Menu overslaan
29 maart 2019

NSGK wint 2e prijs Impact Challenge Award

Met ons project Samen naar School wonnen we 29 maart de 2e prijs van de Impact Challenge Award 2019. Daar zijn we trots op, want niets is zo belangrijk voor ons als het effectief inzetten van de bijdrages van onze donateurs en vrijwilligers voor kinderen en jongeren met een handicap.

De Impact Challenge is een initiatief om de impact van de goede doelen te stimuleren. Door kennis en ervaringen te delen, helpen goede doelen elkaar om nog meer te bereiken. Wij deelden onze ervaringen met ons project Samen naar School. Met dit project helpen we bij de oprichting van speciale klassen voor kinderen met ernstige handicaps binnen reguliere scholen. Kinderen die door hun beperking niet naar school konden, krijgen nu de kans om zich te ontwikkelen en vriendjes en vriendinnetjes te maken in hun eigen buurt.

Samen naar School begon met enkele klassen, opgericht door bevlogen ouders of docenten. Met ons project hebben we de krachten van deze losstaande initiatieven gebundeld, en de kennis en ervaring gebruikt om nog veel meer van deze klassen mogelijk te maken. Het project wordt gevolgd door wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij onderzoeken onder meer de effecten van de Samen naar School klassen op de ontwikkeling van kinderen met ernstige meervoudige beperkingen. Met die kennis kunnen we nog meer kinderen met een handicap helpen om gewoon naar school te kunnen gaan.

Tijdens het Impact Event op 29 maart presenteerden we met de andere vier genomineerden onze cases aan het aanwezige publiek. De winnaar werd gekozen door een deskundige jury samen met het publiek. Het publiek koos met 42% van de stemmen voor Samen naar School, dat daarmee de publiekswinnaar was. De jury had een voorkeur voor het project van het Lilianefonds, dat de eerste prijs ontving. Wij zijn trots op onze eervolle 2e plaats, die tevens een opsteker is voor alle ouders, onderwijsprofessionals, zorgverleners en andere betrokkenen die Samen naar School zo succesvol hebben gemaakt. 

Meer over Samen naar School

Download hier ons ingevulde formulier waarmee we in de finale zijn gekomen.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij