Menu overslaan
8 december 2015

Onderzoek naar 'inclusieve' voorhoedescholen

Verschillende scholen in Nederland bieden al 'inclusief' onderwijs aan: onderwijs waar (vrijwel) niemand wordt buitengesloten vanwege zijn of haar beperking of achtergrond. Ons project In1school start binnenkort met een onderzoek naar deze voorhoedescholen. Ken je zo'n school? Laat het ons weten!

Voornamelijk in het primair onderwijs, maar ook in het voortgezet en hoger onderwijs zijn al enkele inclusieve scholen. Het onderzoek van In1school zal bestaan uit gesprekken met deze scholen over de succesfactoren van (hun) inclusief onderwijs. Over de dagelijkse onderwijsaanpak, de visie, het beleid of de samenwerking met de gemeente bijvoorbeeld.

Uit deze gesprekken ontstaat een overzicht van de elementen en voorwaarden die inclusief onderwijs op deze scholen tot een succes maken. Bewijs dat inclusief onderwijs niet alleen belangrijk, maar ook mogelijk is met de juiste kennis, aanpak en middelen. Deze informatie is bovendien inspirerend voor andere onderwijsprofessionals.

Dit onderzoek is een vervolg op onze wereldwijde inventarisatie van praktijken van inclusief onderwijs, te vinden in het rapport ‘Het vieren van diversiteit in de schoolpraktijk’ (februari 2015). De resultaten zullen vanaf 1 maart 2016 worden gedeeld op www.in1school.nl.

Oproep:

Ken je of werk je op een school die voldoet aan bovenstaande omschrijving (PO, VO, IKC, MBO, HBO of WO)? Stuur dan een mail naar info@in1school.nl met een korte beschrijving en contactgegevens van de betreffende school.

We kijken uit naar je reactie!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij