Menu overslaan
7 september 2016 ikgaookweernaarschool luna

Op de bres voor scholieren met een handicap

Onderstaand briefje van Luna (9) maakte vorige week heel wat los op onze social media. Er kwamen veel reacties van mensen die vonden dat kinderen met een handicap ook een plekje verdienen in 'Back-to-school' campagnes. 

#ikgaookweernaarschool

De zomervakantie is voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Rond deze tijd zien we veel ‘back to school’ reclame, vooral om kleding, schriften, pennen en andere schoolproducten te verkopen. Maar… in deze commercials zijn zelden scholieren met een handicap te zien. Terwijl zij toch ook met honderdduizenden weer naar school gaan. Omdat zij zich niet herkennen in de beelden krijgen zij het gevoel 'anders' en minderwaardig te zijn. Dat moet anders vindt NSGK. Daarom hebben wij in augustus en september de online campagne #ikgaookweernaarschool. 

Met de campagne willen we de aandacht vestigen op de honderdduizenden kinderen met een handicap die ook weer naar school gaan. Zo zetten we op Facebook en Twitter iedere dag een scholier met een handicap in het zonnetje. Met de campagne hopen we bedrijven bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en ze te bewegen in hun campagnes meer oog te hebben voor kinderen met een handicap. 

Hulp nodig?

Bent u een bedrijf en wilt u in uw communicatie meer oog hebben voor kinderen met een beperking? Wij helpen u graag op weg, bijvoorbeeld met het vinden van geschikte modellen. Neemt u gerust contact met ons op via 020-6791200. 

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij