Menu overslaan
17 maart 2017

Opening toegankelijke speelnatuur: 9 april

In het bos in Oisterwijk is een grote speelplek aangelegd die toegankelijk is voor alle kinderen. Een plek om heerlijk samen te spelen, of je nu wel of niet een beperking hebt. Op zondag 9 april wordt de Speelnatuur geopend.

In de Speelnatuur van OERRR kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de natuur. Geen strakke speeltoestellen, maar een plek in het bos waar kinderen kunnen uitwaaien, ontdekken en hun fantasie de vrije loop laten. Ze kunnen er hutten bouwen, ravotten en er is een waterloop waar kinderen water in kunnen pompen en spelen met zand en modder.

Op zondag 9 april is de feestelijke opening van de Speelnatuur. Iedereen is van harte welkom vanaf 10.45 uur op de bosweide voor de ingang van het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten (Van Tienhovenlaan 4 in Oisterwijk). Lisa Wade, ambassadeur van OERRR en bekend van het Klokhuis, zal de Speelnatuur openen. Daarna kunnen alle kinderen de Speelnatuur zelf gaan ontdekken.

Via 'onze' Speeltuinbende zijn we nauw betrokken bij de aanleg van de Speelnatuur. Want wie weet er beter hoe je speelplekken toegankelijk maakt dan dit testteam van kinderen met en zonder handicap? 

Het toegankelijk maken van de Speelnatuur in Oisterwijk is onderdeel van het project Natuur voor Iedereen. Met dit project maken we de natuur toegankelijker voor mensen met een beperking. Dat is nodig, want voor ruim 4 miljoen Nederlanders is het bezoeken van natuurgebieden een lastige opgave. Zandpaden, klaphekjes of gebrekkige parkeerplaatsen vormen soms onneembare hindernissen. In de komende drie jaar worden 40 natuurgebieden aangepast, zodat iedereen van de natuur kan genieten. Dit project is een samenwerking tussen Natuurmonumenten, de Speeltuinbende, NSGK, het Revalidatiefonds, Fonds verstandelijk Gehandicapten en Kenniscentrum Groen & Handicap. Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij