Menu overslaan
1 augustus 2016

Paralympisch amazone Manon Claeys wint het Freestyle4charity event voor NSGK

Op 30 juli stroomde Bovenkarspel vol met paardenliefhebbers voor het Freestyle4Charity event. Een evenement waarbij 15 topruiters uit Nederland en België hun kür op muziek reden voor een goed doel naar keuze. NSGK werd vertegenwoordigd door niemand minder dan paralympisch amazone Manon Claeys. Met haar enorme inzet won zij de Freestyle voor NSGK door een sponsorbedrag van €2.030 op te halen, een fantastisch bedrag!

Belgische amazone rijdt voor NSGK

Met haar 8-jarige paard San Dior reed de Belgische een prachtige kür op muziek. Voorafgaand aan het evenement had Manon sponsoren gezocht in haar netwerk. Daarmee haalde zij het hoogste en winnende bedrag op van het evenement, wat in totaal ruim €12.500 opleverde. Manon was van begin af aan vastberaden om te winnen. Op de vraag waarom zij als Belgische amazone voor NSGK wilde rijden, antwoordde zij dat zij als paralympisch amazone weet voor wat voor uitdagingen mensen met een beperking kunnen komen te staan. Daarom vindt zij het fantastisch dat een stichting zoals NSGK projecten ondersteunt voor kinderen en jongeren met een handicap.

Stichting Dupla

Tijdens het evenement mocht de aanwezigheid van een NSGK project niet ontbreken; Stichting Dupla verzorgde een demonstratie van het huifbedrijden voor meervoudig gehandicapte kinderen. Voor kinderen met een beperking is paardrijden moeilijk of zelfs onmogelijk doordat ze bijvoorbeeld geen of onvoldoende beheersing over hun spieren hebben en daardoor geen evenwicht kunnen vinden. Dankzij het huifbedrijden kunnen zij ook paardrijden waardoor zij niet alleen ontzettend veel plezier hebben, maar spieren ontspannen en soepel worden en de darmen gestimuleerd worden.

NSGK brengt het door Manon opgehaalde bedrag volledig ten goede aan Stichting Dupla, zodat kinderen en jongeren met een beperking ook de mogelijkheid krijgen om paard te rijden. NSGK bedankt Manon voor haar inspanningen en geweldige resultaat en wenst haar veel succes in de toekomst!

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij