Menu overslaan
3 augustus 2017

Prachtige cheque voor SailWise

En daar komen ze de haven in gevaren! De blijde gezichten én enthousiaste verhalen van deze jongeren laten zien dat ze volop genoten hebben op het water. SailWise helpt jongeren met een beperking hun grenzen te verleggen en doet dat onder andere door Jongerenzwerftochten te organiseren. Een goed initiatief en daarom overhandigde regiocoördinator Leonie namens NSGK een cheque van 60.000 euro aan SailWise. Mede daardoor kunnen er ook in de komende tijd nog heel veel jongeren met een beperking genieten van deze mooie watersportactiviteiten!

Waar de jongeren thuis soms worden ontzien, wordt tijdens de activiteiten – of het nu zeilen, koken of boodschappen doen is – verwacht dat ze overal aan mee doen. Dit alles gebeurt samen met vrijwilligers zonder beperking. Wat zorgt voor mooie ontmoetingen en zelfs vriendschappen.

Menne Scherpenzeel, directeur van SailWise, is ongelofelijk blij met de bijdrage: "Met de steun van NSGK kunnen we de watersportactiviteiten voor jongeren met een beperking in Nederland blijven aanbieden. Zonder deze steun en die van onze andere maatschappelijke partners zou meerdaagse watersport voor mensen met een beperking niet mogelijk zijn."

Foto: Femke Drewes, SailWise

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij