Menu overslaan
24 maart 2017

RaceRunning gaat verder!

Bij steeds meer atletiekverenigingen in Nederland kunnen kinderen met een handicap sporten, dankzij de Racerunner. Daar heeft het RaceRunning team van VUmc afgelopen jaren hard aan gewerkt, met steun van NSGK. Dit jaar gaan we samen verder, tot RaceRunning heel Nederland heeft veroverd.

Nog maar een paar jaar geleden steunden we het VUmc om de Racerunner te introduceren als nieuwe sport voor kinderen en jongeren die niet goed kunnen lopen. Een Racerunner is een soort driewielloopfiets waarmee veel mensen die bijvoorbeeld een rollator of rolstoel gebruiken, tóch kunnen lopen of zelfs rennen. Sindsdien is de sport snel gegroeid. Zowel het NOC*NSF als de atletiekunie spreken over RaceRunning als een “Booming sport”.

In april 2012 werden de eerste vier racerunners in Nederland aangeschaft en uitgeprobeerd in kinderrevalidatiecentra. Inmiddels kunnen kinderen en volwassenen bij twaalf atletiek- en sportverenigingen in Nederland aan RaceRunning doen. Daarnaast zijn er racerunners aanwezig op 15 locaties zoals (Mytyl)scholen en revalidatiecentra.

Diverse atletiekevenementen staan inmiddels open voor atleten met een Racerunner. Op 24 september 2016 werd het eerste Jeugdkampioenschap RaceRunning gehouden voor kinderen van 6 tot en met 19 jaar.  En last but not least: op 3 juni wordt de eerste NSGK RaceRunning Cup gehouden.

Lees meer over RaceRunning.

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij