Menu overslaan
26 augustus 2016

Recreatieactiviteiten voor álle kinderen bij Camping De Ruimte in Dronten

Op Camping De Ruimte in Dronten is iedereen welkom. Alle faciliteiten, het terrein maar ook de recreatieactiviteiten zijn volledig toegankelijk voor kinderen met een beperking. Gezinnen met een gehandicapt kind genieten er al jaren van geweldige vakantieweken. 

Op 26 augustus ontvingen de gedreven eigenaren Greke Dekker en Hans de la Mar symbolisch een cheque uit handen van Silvia Muije, regiocoördinator NSGK-collecte. NSGK schenkt een bedrag van 30.350 euro waarmee drie jaar lang het recreatieprogramma wordt ondersteund. Het programma wordt verzorgd door medewerkers en vrijwilligers van Wielewaal, een landelijke stichting die vakanties organiseert voor mensen met een beperking.

De begeleide activiteiten tijdens de schoolvakanties zijn gericht op inclusie en dus voor álle kinderen van de camping. Ongeveer de helft van alle deelnemende kinderen heeft een beperking. Kinderen zonder beperking ervaren spelenderwijs dat kinderen met een beperking gewoon mee kunnen doen. Hierdoor krijgen ze een beter beeld van hun mogelijkheden. Kinderen met een beperking leren door het meedoen hun grenzen te verleggen wat bijdraagt aan hun zelfvertrouwen. Samen leven als volwassenen begint met samen spelen. Daarom ondersteunt NSGK de activiteiten van Stichting Camping De Ruimte van harte. 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij