Menu overslaan
20 september 2016

Renners fietsen €30.000 bij elkaar voor NSGK in Franse Alpen

Op 16 september fietsten 23 wielrenners tijdens een deel van La Marmotte in de Franse Alpen €30.000 bij elkaar voor NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. In de maanden voorafgaand aan het evenement zochten de renners sponsoren voor hun sportieve prestatie. De opbrengst van de sponsoractie gaat direct naar twee projecten die NSGK ondersteunt: Ons Huis Heemskerk en SailWise. De tocht telt maar liefst 142 km en gaat over drie cols met meer dan 4772 hoogtemeters. Hiermee was La Marmotte een uitdaging voor menig renner.

Ons Huis in Heemskerk

Voor de derde en laatste keer organiseerden Patrick Schelvis en Alexander Turkesteen een toertocht voor Ons Huis in Heemskerk. Het logeerhuis voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking is de plek waar dochter Elin Schelvis (9 jaar) met veel plezier naartoe gaat. Vader Patrick en moeder Marie-José zijn dan even ontlast van de zware dagelijkse zorg voor hun gehandicapte dochter. Toen het voortbestaan van Ons Huis vanwege bezuinigingen in 2014 in gevaar kwam, besloten Patrick Schelvis en zijn goede vriend Alexander Turkesteen in actie te komen. Zij organiseerden een toertocht naar de Mont Ventoux gevolgd door een beklimming van de Stelvio in 2015, en haalden daarmee €60.000 op. Dit jaar kunnen zij daar nog eens ruim €27.500 bij optellen door de La Marmotte-actie. Het logeerhuis kan hiermee onder andere de tien jaar oude bedden en matrassen vervangen en speciaal speelgoed aanschaffen.

Sailwise

Durkje Hoogterp en Menne Scherpenzeel beklommen de Col du Glandon, een deel van de tocht, voor SailWise. SailWise organiseert uitdagende watersportvakanties en activiteiten voor mensen met een beperking die niet alleen leuk zijn maar ook bijdragen aan zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en sociale contacten. Jaarlijks gaan 1400 mensen met een beperking het water op. SailWise is grotendeels afhankelijk van giften van fondsen als NSGK, donateurs en acties. De bij elkaar gefietste €2.500 is dan ook heel welkom.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij