Menu overslaan
23 augustus 2016

Ronde van West haalt een mooi bedrag op voor NSGK

Ieder jaar organiseert de Buurtgroep Capelle West de 'Ronde van West' tijdens de speelweek in de zomervakantie. De Ronde van West is een gezelligheid hardloop wedstrijd in Capelle aan den IJssel. Omdat er zoveel mensen zijn die een extra zetje in de rug nodig hebben, maar ook verdienen, zet De Ronde van West zich ieder jaar in voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor NSGK en werden diverse acties uitgezet om met zijn allen keihard te lopen voor NSGK. Op woensdagavond mocht de organisatie de cheque met een prachtig bedrag van € 1271,20 overhandigen aan Eduard Mulder (regio coördinator collecte van de NSGK) die was afgereisd naar Capelle West.  

Om een aardig bedrag bij elkaar te sponsoren en te kunnen doneren aan NSGK had de Ronde van West, en daarmee ook de Buurtgroep Capelle West, een aantal acties ondernomen om zoveel mogelijk geld op te halen. Van iedere inschrijving hielt de Ronde van West een gedeelte van het inschrijfgeld apart om in de grote pot te kunnen stoppen. Daarnaast werd er ook een vrijwillige bijdrage gevraagd aan de mensen die zich hadden ingeschreven voor de Ronde van West.

Tijdens de speelweek zelf werd er ook niet stilgezeten. Deelnemende kinderen konden natte sponzen kopen die op de vrijwilligers gegooid mochten worden. Als klap op de vuurpijl werd er een veilig gehouden. Er kon geboden worden op slagroomtaarten die de winnaar in het gezicht mocht gooien van de organisatie van de Speelweek en Ronde van West! Alle acties samen hebben een schitterend bedrag opgeleverd.

Foto: Kees Grandia

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij