Menu overslaan
20 oktober 2016

Ruiters SPG Langstraat e.o. kunnen blijven rijden

12 jaar heeft Chantal van Heist-van den Bosch als vrijwilligster paardrijles gegeven aan de ruiters met een handicap bij Stichting Paardensport Gehandicapten Langstraat e.o. in Kaatsheuvel. Nu deze instructrice ermee stopt, dreigen de rijlessen voor veel ruiters te vervallen. Maar dankzij een gift van NSGK en ParaPaard kunnen de lessen in de toekomst toch doorgaan. De fondsen geven samen 2.000 euro voor het opleiden van een vrijwilligster tot gediplomeerd instructice.

Paardrijden is niet alleen leuk maar ook gezond, zeker voor mensen met een beperking. Het brengt je lichaam in betere conditie, het brengt je in contact met andere mensen, het verhoogt je gevoel voor eigenwaarde en het biedt je de mogelijkheid te ontdekken wat je allemaal kunt. Stichting Paardensport Gehandicapten Langstraat e.o. verzorgt twee dagen in de week paardrijlessen voor ruim 20 ruiters met een lichamelijke, verstandelijke, visuele of meervoudige handicap in midden Brabant. 12 jaar werden deze lessen onder andere verzorgd door Chantal van Heist- van den Bosch, met assistentie van vele andere vrijwilligers. Maar wegens de tijdsinvestering in combinatie met haar privéleven moet zij ermee stoppen.

Gelukkig is er een andere vrijwilligster, Patricia Weijl die het kan overnemen. Maar zij moet wel eerst de benodigde opleiding volgen, want kwaliteit en veiligheid staan voorop. SPG Langstraat e.o. kan deze opleiding zelf niet bekostigen en deed een beroep op NSGK en ParaPaard. Vertegenwoordigers van beide fondsen staan daarom op 19 oktober bij de manege op de stoep om een feestelijke cheque te overhandigen. Anouk Boslooper, projectadviseur van NSGK: “Het doel van NSGK is dat kinderen en jongeren met en zonder handicap elkaar ontmoeten: in de speeltuin, op school, de sportclub en ook de manege. We hebben dan ook al heel wat maneges geholpen om hun toegankelijkheid te verbeteren voor ruiters met een handicap, en we zijn blij dat we ook de ruiters van Langstraat kunnen helpen.”

“De paardrijlessen geven de ruiters de mogelijkheid hun favoriete hobby uit te oefenen, waar ze wekelijks naar uitkijken en van genieten”, zegt penningmeester Aniek van der Westen van SPG Langstraat e.o. “De sociale contacten die de ruiters hier op doen, zijn van grote waarde. Om de lessen veilig te laten verlopen, is een gediplomeerde instructeur een vereiste. Wij zijn daarom ontzettend blij dat NSGK en ParaPaard de ruiters en vrijwilligers van SPG Langstraat e.o. een warm hart toedragen!”

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij