Menu overslaan
31 oktober 2019 nieuws

Samenwerking met Stichting Zet om Speeltuindebende verder te laten groeien

Het Gehandicapte Kind gaat voor het project De Speeltuinbende een intensieve samenwerking aan met Stichting Zet. Deze samenwerking gaat in op 1 januari aanstaande.
Stichting Zet is specialist in inclusie en het samenspel tussen overheid en samenleving. Met deze samenwerking wil het Gehandicapte Kind de Speeltuinbende naar een hoger niveau tillen.
“Vanuit onze missie ‘Geen kind zonder vriendje’ is het project Speeltuinbende een belangrijk instrument om ons doel te bereiken. Met hun expertise is Stichting Zet hierin voor ons de ideale samenwerkingspartner,” legt Henk-Willem Laan, directeur van het Gehandicapte Kind uit.
In de afgelopen jaren heeft de Speeltuinbende veel speeltuinen, natuurspeelplekken en scholen ondersteund bij hun traject van speelplek naar samenspeelplek. Daarnaast zijn er vele activiteiten voor en door de Speeltuinbende georganiseerd én is het onderwerp Samen Spelen en inclusie bij een groeiend aantal gemeentes, ouders, kinderen en professionals op de kaart gezet. Met de nieuwe samenwerking tussen het Gehandicapte Kind en Stichting Zet kan dit werk sneller en efficiënter groeien. Het team van het Gehandicapte Kind wordt in januari uitgebreid met een nieuwe bendeleider. De huidige bendeleider, Ilse van der Put, blijft voluit betrokken als inspirator en adviseur in samenwerking met de adviseurs van Stichting Zet.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij