Menu overslaan
18 juni 2020

Sergio Padt verrast keepster Bijzondere Eredivisie Jamie

Jamie Schuurman verdedigde afgelopen seizoen met trots het doel van FC Groningen tijdens de wedstrijden in de Bijzondere Eredivisie. Jamie heeft ADHD en autisme en traint al jaren fanatiek bij voetbalclub Kids United. Voetbal is haar leven. Haar gezin heeft de afgelopen jaren heel veel voor hun kiezen gehad. Haar beide ouders en oudere broer zijn getroffen door ziekte. Daarom deden wij samen met FC Groningen en Kids United (de G-afdeling) een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Jamie en haar familie werden verrast door FC-keeper Sergio Padt.

Geweldige opsteker
Het was even schrikken voor de 14-jarige Jamie toen ineens FC Groningen doelman Sergio Padt bij haar aan de deur stond. De keeper had een grote cheque in zijn handen voor een verwenweekend in een luxe resort voor het gehele gezin. De verrassing is aangeboden door het VriendenFonds van de Vriendenloterij die de aanvraag honoreerde. Een prachtige verrassing zo vond ook de vader van Jamie. “Dit is een geweldige opsteker nadat we zoveel ellende hebben gehad,” aldus vader Henri Schuurman. “We moeten positief blijven en dat doen we ook, want het hoofd laten hangen wordt ook niemand beter van. Dan zijn dit wel geweldige momenten en verrassingen. Het wordt ongelooflijk gewaardeerd. Iedereen ontzettend bedankt!”

Henk-Willem Laan van het Gehandicapte Kind legt uit waarom juist de familie Schuurman volgens hen een verrassing als deze verdiende: “Het gezin van Jamie heeft ontzettend veel tegenslag gehad. Gelukkig kunnen wij haar en het hele gezin dankzij het VriendenFonds verrassen met een verwenweekend waardoor ze er een paar dagen tussenuit zijn en al hun zorgen voor even kunnen vergeten. Vakantie is iets waar ze nooit aan toekomen. En ondanks alles dat hen is overkomen, blijft de familie Schuurman positief. Daarom gunnen we hen dit zo.”

Seizoenkaart
Sergio Padt gaf naast de cheque voor het verwenweekend Jamie diverse keeperstips en had tevens een persoonlijk cadeau: een seizoenkaart van FC Groningen voor het aankomende seizoen. Stichting FC Groningen in de Maatschappij schonk de familie een tweede seizoenkaart zodat Jamie samen met één van haar ouders of broer of zus aankomend seizoen kan genieten van de wedstrijden van FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. Meer informatie hierover vindt u op www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds.

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij