Menu overslaan

Sporthelden Jari en Foekje zijn Team Pol!

Foekje Pol (50) is  moeder van de 17-jarige Jari, een bijzonder meisje met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Eind vorig jaar liep ze tegen een oproep aan om mee te doen aan een triathlon, samen met een gehandicapt kind. En het liet haar niet meer los. Foekje heeft naar eigen zeggen ‘wel iets met fietsen en zwemmen. En wat minder met hardlopen... ‘ En zo had ze zich zo maar ineens aangemeld voor het TV-programma Rennen voor Twee.  

Rennen voor Twee is een nieuw programma van de EO i.s.m. met NSGK, waarin 4 koppels worden gevolgd met één en dezelfde uitdaging: De Olympische Triathlon volbrengen samen met hun gehandicapte kind (of gezinslid). Jari kan zelf moeilijk lopen, fietsen of zwemmen en zal dus door haar moeder worden voortgeduwd per bootje en aangepaste rolstoel. En dat is niet mis, want samen zullen ze 1,5 km moeten zwemmen, 40 km moeten fietsen en 10 km moeten hardlopen.

Eng was het inschrijven wel.  "Niet om de sport of het trainen, maar om het hele tv-gebeuren. Je aan heel Nederland laten zien. Maar toen dacht ik: voor Jari is het de belevenis van haar leven om mee te doen.” Uiteindelijk werden ze uit 200 koppels uitgekozen om mee te doen. Spijt heeft Foekje nooit gehad.  “Het is keihard trainen, maar zo bijzonder om elke stap voorwaarts samen mee te maken. Het is heel intiem. Het samendoen voor Jari en mij. We noemen ons niet voor niets Team Pol!’ 

Naast Team Pol doen er nog 3 andere koppels mee aan het programma. Alle 4 de teams worden bij hun voorbereidingen gecoacht door BN'ers Maarten van der Weijden voor het zwemmen, Leontien van Moorsel voor het fietsen en Erben Wennemars voor het hardlopen. Het programma wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen en uitgezonden in de zomer van 2015. 

NSGK zal Team Pol de komende tijd van dichtbij volgen. Zelf volgen kan natuurlijk ook via Twitter: @rennenvoortwee en @teampol

Met hun persoonlijke actiepagina willen Foekje en Jari de komende maanden proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor NSGK. Wilt u Team Pol steunen in aanloop naar de finish? Klik dan door naar deze pagina.


Benieuwd naar de andere teams? Klik dan door naar www.nsgk.nl/rennenvoortwee.

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij