Menu overslaan
19 september 2014 meet2learn project symposium

Symposium Meet2learn

Steeds vaker krijgen kinderen met en zonder handicap samen les. Voor veel scholen roept dat nieuwe vragen op over onderwijsmethodes, de taken van leraren en ouders en de betekenis van specifieke handicaps. Deze en vele andere vragen komen aan bod tijdens het symposium Meet2learn op 26 september over inclusief onderwijs. Wetenschappers en ervaringsdeskundigen presenteren dan hun bevindingen in diverse lezingen en workshops. Onder hen professor Mary Schuh, één van Amerika’s belangrijkste deskundigen op dit terrein.

Met de start van Passend Onderwijs komen er vanaf dit schooljaar meer kinderen met een handicap in het reguliere onderwijs. Het ideaal: kinderen met en zonder handicap die sámen les krijgen, aangepast aan hun individuele mogelijkheden - ofwel: inclusief onderwijs. Maar hoe maak je onderwijs geschikt voor alle kinderen?

In Amerika is inclusief onderwijs al decennia lang gebruikelijk. Het Institute on Disability van de Universiteit van New Hampshire geldt daar als een van de belangrijkste kenniscentra op dit gebied. Hoofd van dat instituut, professor Mary Schuh, komt tijdens het Meet2learn symposium de Amerikaanse ervaringen met ons delen.

Daarnaast zullen diverse andere experts een lezing of workshop verzorgen, onder wie Emiel van Doorn van StiBCO, Agnes van Wijnen en Heleen Hartholt van In1school en Dian Fluijt van het Seminarium voor Orthopedagogiek (zie bijgaand programma voor alle sprekers).

Het symposium is tevens de afsluiting van het project Meet2learn van NSGK. In dit pilotproject kregen kinderen uit het regulier en het speciaal onderwijs samen les. Op 26 september presenteren de scholen De Kroevendonk en Mytylschool Roosendaal de opbrengst van anderhalf jaar pionierswerk. Onderzoeker Frederik Smit van de Radboud Universiteit volgde het project en onderzocht hoe de scholen en de ouders hun verwachtingen op elkaar afstemden. In één van de workshops presenteert hij de resultaten.

Wat: Symposium ‘Meet2learn’ over inclusief onderwijs
Wanneer: 26 september van 9.00 tot 17.00 uur
Waar: Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven
Kosten: Deelname is gratis
Aanmelden: via www.meet2learn.nl 

Het symposium wordt georganiseerd door NSGK, protestants christelijke basisschool De Kroevendonk en Mytylschool Roosendaal.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij