Menu overslaan
26 augustus 2016

Tillift voor Stichting Liz dankzij VriendenFonds en NSGK

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Bente Hendriks, 3 jaar uit Groesbeek en Angelina Khowja, 8 jaar uit Elst. NSGK deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een tillift die ervoor zorgt dat zij naar school kunnen blijven gaan. Bente en Angelina gaan naar de Samen naar School klas Stichting Liz in Nijmegen, een speciale klas voor kinderen met een beperking binnen een reguliere school.

Esther de Bruijn, initiatiefneemster van Stichting Liz: “Bente en Angelina zijn nog jong en niet al te zwaar en we kunnen ze nu nog tillen als ze bijvoorbeeld verschoond moeten worden. Maar ze worden rap groter en tillen lukt dan niet meer. Dankzij de tillift kunnen ze ook in de toekomst in onze Samen naar School klas blijven. En ook na Bente en Angelina zullen nog veel kinderen baat hebben van de tillift die we kunnen aanschaffen met de bijdrages van het VriendenFonds en NSGK.” Naast de mooie gift van het VriendenFonds droeg NSGK ook zelf bij aan de aanschaf van de lift.

Ook de ouders van Bente en Angelina reageren verheugd: "Wij zijn heel blij dat onze dochter het zo naar haar zin heeft in de Liz Klas. De aanschaf van de tillift is erg belangrijk. Zo wordt onze dochter straks op een goede en veilige manier getild. Ook voor de medewerkers is dit erg belangrijk, zo kunnen zij goed en verantwoord hun werk doen. Dank jullie wel!"

VriendenFonds vervult hartenwensen

Twee keer per jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij of andere organisaties met een ANBI of SBBI-status een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een financiële bijdrage om de hartenwens van deze persoon te realiseren.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij