Menu overslaan
26 september 2019

Toegankelijke uitjes nu overzichtelijk op één website

In welke speeltuin kun je terecht als je in een rolstoel zit? Waar vier je een leuk partijtje voor kinderen met en zonder handicap? In welk museum kan je gehandicapte kind gewoon meedoen? Voortaan kun je met deze vragen terecht op de nieuwe website Kidsproofplus.nl, het meest complete overzicht van toegankelijke adressen voor vrijetijdsbesteding.

Veel speeltuinen, pretparken kinderboerderijen en andere uitjes zijn slecht toegankelijk. Dat is vervelend voor kinderen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten, een verstandelijke beperking hebben, blind zijn of autisme hebben. Zij staan daardoor vaak buitenspel, ook bij partijtjes en schoolreisjes. Maar gelukkig zijn er ook bestemmingen die wél rekening houden met hen; die zijn nu makkelijk te vinden.

Kidsproofplus.nl is een initiatief van het platform Kidsproof.nl en gerealiseerd met steun van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De site bevat al honderden uitjes en wordt nog dagelijks aangevuld.

Directeur Henk-Willem Laan legt uit waarom het Gehandicapte Kind de oprichting van de website heeft ondersteund: “Veel kinderen met een handicap missen contact met vriendjes. Ze kunnen niet met andere kinderen spelen omdat 9 van de 10 speelplekken onvoldoende toegankelijk zijn. Daardoor zijn ze vaak eenzaam. En het schaadt hun ontwikkeling want juist door samen te spelen, leren kinderen belangrijke lessen voor het leven. Bij de speelplekken op Kidsproofplus.nl kunnen kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen, samen spelen, vrienden maken.”

Kidsproofplus.nl richt zich op ouders met kinderen tot 18 jaar met een handicap. Op de site kun je uitjes selecteren voor vijf doelgroepen: kinderen met een fysieke handicap, een zintuigelijke beperking, een prikkelgevoeligheid, een allergie en/of een verstandelijke beperking. Om het zoeken makkelijker te maken kun je ook filteren op provincie, leeftijd en soort activiteit. Naast uitjes vind je restaurants, clubjes, kinderfeestjes, overnachtingsadressen en (web)shops.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij