Menu overslaan
1 december 2015

Triest bericht uit Hellevoetsluis

Vanochtend lazen we het trieste bericht in het AD: twee overvallers hebben afgelopen weekend een 90-jarige vrouw beroofd in Hellevoetsluis. Zij deden zich voor als collectant van NSGK. We zijn verbijsterd door zoveel brutaliteit. We wensen deze mevrouw veel sterkte toe.

Van 16 tot en met 21 november was het de collecteweek van NSGK. Meer dan 11.000 vrijwilligers gingen toen met de collectebus op pad. Zij bellen vaak aan in de vroege avond, als het al donker is. Gelukkig hebben de meeste mensen voldoende vertrouwen om de deur open te doen en een donatie in de collectebus te doen. Dankzij die donaties kunnen wij ons werk doen voor kinderen en jongeren met een handicap.

Wij doen er alles aan om het in ons gestelde vertrouwen waar te maken. Bijvoorbeeld door al onze collectebussen te registreren, zodat ze geen 'eigen leven' kunnen gaan leiden, en door al onze collectanten te voorzien van een legitimatiebewijs. Helaas kunnen er altijd mensen zijn die misbruik maken van vertrouwen, zoals dit weekend is gebeurd in Hellevoetsluis. Wij betreuren dat zeer. Onze gedachten gaan uit naar de mevrouw die het slachtoffer was van deze laffe daad. We hopen dat de daders snel zullen worden gevonden.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij