Menu overslaan
20 december 2019

Twaalf triathlons voor het Gehandicapte Kind

Docent lichamelijke opvoeding Han Poppema gaat komend jaar elke maand een triathlon doen, telkens in een andere provincie. Hij doet dat om geld in te zamelen voor het Gehandicapte Kind. Hij start op 2 januari in Groningen. Steun je Han?

Extreme uitdaging

Achtereenvolgens 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen: onder de naam ‘TwaalfTwintig’ gaat Han Poppema het in 2020 twaalf keer doen. Zo zwemt, rent en fietst hij in een jaar heel Nederland door. Niet met georganiseerde triathlons maar altijd alleen, via bestaande parcours en zelf gekozen routes. Met deze extreme uitdaging wil hij kinderen met een handicap helpen om ook te kunnen sporten.

‘Unable to sport’

Poppema kwam op het idee tijdens de ICON, een extreme triathlon in Italië waar hij aan meedeed: “De organisatie vroeg me voor de start op een papiertje te zetten wat mijn ergste nachtmerrie zou zijn. Het briefje moesten we dan bij de finish in een vuurkorf gooien. Voor ik het wist stond er: ‘Unable to sport’. Op de een of andere manier heb ik het briefje in mijn zak gehouden en kwam ik het later weer tegen. Toen wist ik dat ik iets wilde gaan doen voor kinderen die niet kunnen sporten.”

RaceRunners

Bijdragen aan de actie kan hier met een online donatie. Met de donaties zal het Gehandicapte Kind RaceRunners aanschaffen voor atletiekverenigingen. Een RaceRunner is een soort driewiel-loopfiets waarmee veel kinderen die in een rolstoel zitten toch kunnen lopen en zelfs rennen. Dankzij dit hulpmiddel kunnen ook deze kinderen sporten bij een gewone atletiekvereniging. Daarmee wil de stichting niet alleen sporten stimuleren, maar er ook voor zorgen dat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten en vriendschappen sluiten bij de sportclub. Veel kinderen met een handicap zijn namelijk eenzaam doordat reguliere activiteiten zoals sport of school voor hen niet toegankelijk zijn.

 

TwaalfTwintig | introductie from Punch Creative on Vimeo.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij