Menu overslaan
14 juni 2016

Tweede Samen naar School klas in Nijmegen

'Onze' Samen naar School klas Stichting Liz wil een tweede vestiging oprichten in Nijmegen. Binnenkort kunnen in deze regio nog meer kinderen met een beperking naar School gaan binnen een reguliere school. Het wordt de zeventiende Samen naar School klas in Nederland.

Stichting Liz ('Leren Interactie Zorg') is een klas voor kinderen met een (meervoudige) beperking binnen de Brede School de Geldershof in Lent. De kinderen krijgen les en zorg in hun eigen, aangepaste lokaal, en doen daarnaast zo veel mogelijk samen met de kinderen van de school en van de kinderopvang opvang KION, die in hetzelfde gebouw zit. Hierdoor leren en spelen de kinderen samen en groeien ze samen op. Initiatiefneemster Esther de Bruin: 'We merken dat de kinderen zich goed ontwikkelen door de dagelijkse contacten met andere kinderen, en dat de kinderen van de school en de opvang leren om voor een ander te zorgen. Een win-win-situatie voor iedereen. Dat onze klas in een behoefte voorziet blijkt nu we zien dat het aantal aanmeldingen flink toeneemt. We hebben daarom plannen om een tweede klas in Nijmegen te gaan openen. Ook weer in nauwe samenwerking met een reguliere basisschool, KION Kinderopvang en Tandem Welzijn.'

Voor meer informatie of aanmelden kunt u mailen naar info@stichtingliz.nl, of kijk op www.stichtingliz.nl. Voor meer informatie over Samen naar School: www.nsgk.nl/samennaarschool.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij