Menu overslaan

Vader legt triathlon af met gehandicapte zoon

Graag stellen we twee superhelden aan u voor: Daniel (45) en Merijn (10) Rootlieb. Samen vormen ze Team Rootlieb én een hechter team bestaat niet. Merijn is spastisch aan alle ledematen en daardoor rolstoelgebonden. Maar sportief als de Rootliebjes zijn heeft het gezin één motto: “Kan niet bestaat niet. Wij kunnen alles, alleen een beetje anders”. En dat is ze menens ook, want vader en zoon werken zich al weken in het zweet om samen de Olympische Triathlon te volbrengen. Uit meer dan 200 koppels werden ze uitgekozen om mee te doen aan het TV-programma Rennen voor Twee. 

Rennen voor Twee is een nieuw programma van de EO i.s.m. met NSGK, waarin 4 koppels worden gevolgd met één en dezelfde uitdaging: De Olympische Triathlon volbrengen samen met hun gehandicapte kind (of gezinslid). Merijn kan zelf niet lopen, fietsen of zwemmen en zal dus door zijn vader worden voortgeduwd per bootje en aangepaste rolstoel. En dat is niet mis, want samen zullen ze 1,5 km moeten zwemmen, 40 km moeten fietsen en 10 km moeten hardlopen.

Het was Marlies, de vrouw van Daniel en moeder van Merijn, die de stoute schoenen aantrok en haar twee favoriete mannen opgaf voor deelname aan het programma. “Wij zijn in ons gezin enorm sportief en proberen dit ook mee te geven aan onze zoon Merijn”, aldus Marlies. En favoriet bleken de mannen niet alleen bij Marlies. Ook de makers van het TV-programma waren direct gecharmeerd van de moed en het doorzettingsvermogen van vader en zoon. En dat karakter zullen ze zeker nodig hebben de komende maanden, want voor uitrusten is in het intensieve trainingsprogramma weinig ruimte.

Naast Team Rootlieb doen er nog 3 andere koppels mee aan het programma. Alle 4 de teams worden bij hun voorbereidingen gecoacht door BN'ers Maarten van der Weijden voor het zwemmen, Leontien van Moorsel voor het fietsen en Erben Wennemars voor het hardlopen. Het programma wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen en uitgezonden in de zomer van 2015. 

NSGK zal Team Rootlieb de komende tijd van dichtbij volgen. Zelf volgen kan natuurlijk ook via Twitter: @rennenvoortwee en @teamrootlieb of op Facebook: www.facebook.com/teamrootlieb.

Met hun persoonlijke actiepagina willen Daniel en Merijn de komende maanden proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor NSGK. Wilt u Team Rootlieb steunen in aanloop naar de finish? Klik dan door naar www.nsgk.nl/teamrootlieb.

Benieuwd naar de andere teams? Klik dan door naar www.nsgk.nl/rennenvoortwee

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij