Menu overslaan
8 juni 2016

Vandaag is het Nationale Buitenspeeldag!

Alle kinderen moeten buiten kunnen spelen en elkaar ontmoeten. Daarom geeft NSGK financiële steun aan openbare speeltuinen door heel Nederland om deze toegankelijk te maken voor kinderen met een handicap. Zodat zij samen kunnen spelen met hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes. En daar worden alle kinderen beter van!

Is er een speelplaats bij jou in de buurt waar nog niet iedereen kan komen spelen? Neem dan contact op met de Speeltuinbende. De Speeltuinbende is een testteam van kinderen met én zonder handicap. Zij willen ervoor zorgen dat speelplekken in Nederland toegankelijk worden gemaakt, zodat kinderen - met én zonder handicap - samen kunnen spelen. Samen met bendeleider Ilse en ouders gaan ze in de speciale Speeltuinbendebus op pad en bezoeken speelplekken door het hele land. Kan ik de speeltuin inkomen, hoe zit het met de toiletten, welke toestellen kan ik niet bespelen met mijn handicap en wat is er nodig om dit te veranderen? 

De Speeltuinbende komt voort uit het project Samen Spelen, een initiatief van NSGK. In dit project zijn 25 speeltuinen zo aangepast dat kinderen met en zonder handicap er samen kunnen spelen.

Wij wensen iedereen een geweldige buitenspeeldag!


foto: Speeltuinbende (www.speeltuinbende.nl) ; leverancier draaimolen: Goede speelprojecten (www.speelprojecten.nl) ; ontwerp: Gert Rijsdijk, Russellplay Engeland

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij