Menu overslaan

Vastgelopen in het reguliere onderwijs?

Ben je als ouder vastgelopen in je keuze voor regulier onderwijs voor je kind met een beperking? Of heb je zelf een handicap, wil je naar het reguliere onderwijs gaan en kun je dat niet voor elkaar krijgen? Dan kan het Steunpunt Onderwijs van NSGK jou misschien helpen.

Problemen bij aanmelding of toelating, meningsverschillen over onderwijsondersteuning, gedoe over OPP’s, ‘handelingsverlegenheid’ van de school… Het is niet gemakkelijk om het juiste advies en ondersteuning te vinden. en dan sta je als ouder erg alleen. Je kind verkeert in een kwetsbare positie, gesprekken zijn gespannen. En veel organisaties die je zouden moeten helpen, bieden niet veel meer dan een telefonisch consult en een algemene verwijzing naar een website.

Het Steunpunt Onderwijs kan meer doen. Onze medewerkers hebben specifieke kennis van wet- en regelgeving. Ze zijn deskundig op het gebied van inclusie en weten welke aanpassingen binnen een reguliere school mogelijk zijn. Ze denken mee met ouders over mogelijke stappen, zoals het opstellen van een brief. Ze weten wie te benaderen voor extra expertise of financiële ondersteuning. Ze kunnen helpen bij het voorbereiden van gesprekken, en indien nodig gaan ze mee naar gesprekken om steun te geven en mee te denken over een oplossing. Ze geven advies en ondersteuning in het veld, met passie en kennis van zaken.

De hulp van het Steunpunt Onderwijs is kosteloos. Wil je weten of het Steunpunt Onderwijs iets voor jou kan betekenen? Bel of mail ons gerust: steunpuntonderwijs@nsgk.nl, 06-50817151 (José Smits) en 06-48451194 (Jacqueline Schoonheim).

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij