Menu overslaan
11 oktober 2019 BE

Voetbalkennis in huis dankzij Players United

Een voetbalcompetitie organiseren… dat is toch niet het dagelijkse werk van het Gehandicapte Kind? Nee, dat klopt. Gelukkig doen we dit niet alleen, maar kunnen we rekenen op de expertise van Players United. 

Players United is een management-, advies- en activatiebureau op het gebied van voetbal. Managing Director Youri van Rijswijk: “We waren meteen enthousiast toen we hoorden van de Bijzondere Eredivisie. Dit is precies een onderdeel dat nu nog ontbreekt in het voetbal. Een platform voor kinderen met een handicap die kunnen ervaren hoe het is om in de Eredivisie te spelen. Daar zetten we graag ons netwerk en onze kennis voor in.”

G-voetbal uit de anonimiteit

Players United is als projectpartner verantwoordelijk voor advies richting clubs en verzorgt de opzet en organisatie van de competitiedagen.
Youri: “Wat we uiteindelijk samen met het Gehandicapte Kind en de Eredivisie clubs willen bereiken, is dat deze competitie duurzaam is en geen eenmalig project van drie jaar. Je ziet dat de clubs dit initiatief omarmen en bij hun grote achterban bekend maken. Hiermee helpen we het g-voetbal verder uit de anonimiteit. We hopen dat ouders, lokale voetbalclubs en kinderen met een handicap hierdoor geïnspireerd raken. Iedereen zou lekker moeten kunnen voetballen bij een club in de buurt.”

Gouden tip

Heeft Youri nog een gouden tip voor de spelers? “Geniet van dit moment. De aandacht, de plekken waar je komt, de stadions waar je speelt. Volgend jaar zijn er weer nieuwe spelers aan de beurt. Voetballen kun je natuurlijk altijd blijven doen, maar meedoen aan de Bijzondere Eredivisie, dat is wel echt bijzonder.”

"Wij zijn trots dat we ons netwerk en onze kennis mogen inzetten voor dit fantastische project. Door onze krachten te bundelen kunnen we van de Bijzondere Eredivisie écht iets geweldigs maken.”

 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij