Menu overslaan
31 augustus 2017 Nieuwsbericht

Voortaan (contactloos) pinnen bij de collectant

Overkomt het jou ook wel eens? Komt er een collectant aan de deur, blijkt je kleingeld op te zijn. Met de nieuwe hypermoderne collectebus is dat geen probleem meer. Want vanaf 3 september kan er in 50 gemeenten in Nederland ook contactloos en met pin gegeven worden aan de collectant. 

Samen met nog 20 andere collecterende fondsen, doet NSGK mee met de pilot Collecte 2.0. Vanaf september gaan meer dan 15.000 collectanten van verschillende goede doelen met de nieuwe collectebus op pad. Met deze bus kun je (contactloos) pinnen én contant doneren!

Collecteren wordt steeds populairder

Er wordt al ruim 100 jaar gecollecteerd en de waardering voor deze manier van geven is alleen maar toegenomen. In 2014 was 68% van de Nederlanders positief over het geven aan de collectant en in 2017 is dit zelfs 72% (GFK-onderzoek in opdracht van SCP). Een grote belemmering is echter dat veel mensen tegenwoordig geen kleingeld meer in huis hebben. En daarvoor is de hypermoderne collectebus dus dé oplossing!

Natuurlijk is het belangrijk dat ook met de nieuwe collectebus veiligheid en anonimiteit gewaarborgd zijn. Daarom wordt deze nieuwe collectebus alleen ingezet door goede doelen met een CBF-keurmerk. Ook zijn de collectanten te herkennen aan hun legitimatiebewijs. Na de collecteweek worden de bussen doorgegeven aan het volgende collecterende fonds, zodat de kosten beperkt blijven.

Wilt u meer weten over deze mooie pilot? Op www.collecteren.nl vindt u alle informatie over Collecte 2.0. 

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij