Menu overslaan
29 mei 2015 vriendenloterij

VriendenLoterij en NSGK vervullen hartenwens van Kinderdagcentrum Oikos uit Utrecht

Een grote verrassing voor Reinaerde Kinderdagcentrum Oikos van de VriendenLoterij en NSGK. NSGK deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een bijdrage voor een nieuwe bus voor Kinderdagcentrum Oikos, omdat tijdens de jaarwisseling hun bus is uitgebrand. Gisteren mocht het centrum maarliefst twee cheques in ontvangst nemen.  

Shinta Oosterwaal (relatiemanager NSGK): "Bij Kinderdagcentrum Oikos worden kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een meervoudige of een verstandelijke beperking opgevangen. Helaas waren zij een van de gedupeerden van de reeks autobranden die tijdens de jaarwisseling in Utrecht hebben plaatsgevonden. Hierdoor hebben zij nu geen busje meer om de kinderen te vervoeren. Dankzij het VriendenFonds kunnen we Oikos nu verrassen met bijdrage van 2.000 euro voor een nieuwe bus. Daarnaast zal NSGK ook zelf 10.000 euro bijdragen."

De medewerkers van Reinarde Kinderdagcentrum Oikos waren zelf al geruime tijd aan het werk om geld bij elkaar te krijgen. Hiervoor zamelden ze onder meer lege flessen in. Sara Gustafsson (medewerker zorgorganisatie Reinaerde): "Wat fantastisch dat we deze bijdrage mogen ontvangen! Deze kinderen kunnen niet zomaar in een gewone auto vervoerd worden. Daarom is het zo belangrijk dat we een bus hebben om weg te kunnen en mee te kunnen doen met de samenleving."

Hartenwensen
Gezondheids- en welzijnsorganisaties, clubs en verenigingen – die bij de VriendenLoterij zijn aangesloten - kunnen twee keer per jaar een aanvraag doen bij het VriendenFonds van de Loterij om een betrokkene een steuntje in de rug te geven. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een bijdrage om de hartenwens van deze persoon en/of stichting te realiseren.

Wilt u ook meespelen in de Vriendenloterij voor NSGK? Klik dan snel verder.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij