Menu overslaan

VriendenLoterij vervult hartenwens gehandicapte zusjes

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de tweeling Britt en Thessa Kuhn (19) uit Voorschoten. NSGK deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor de zusjes, die meervoudig gehandicapt zijn en daardoor aan huis gekluisterd. Hun hartenwens: ooit een keer naar een show van K3 gaan. NSGK-kinderambassadeur Merijn (14) mocht de meisjes verrassen.

Door hun handicaps zijn de meisjes vaak ziek. Ze zijn allebei pas weer thuis na een ziekenhuisopname. Doordat Thessa aan huis is gekluisterd en Britt onafscheidelijk is van haar zus leven ze 24/7 binnen de muren van hun huis. Hun moeder - die ook beperkt is - neemt de volledige zorg voor de kinderen op zich. Er is weinig tot geen steun van buitenaf. 

Britt en Thessa hebben geen vrienden of sociaal netwerk. Ze doen nooit leuke dingen. Maar net als andere kinderen zijn ze dol op gewone meisjes-dingen en zijn ze groot fan van K3. Het uitje waar ze gewoonlijk naar uit kijken is een dagje ziekenhuis. Daar worden ze gezien en kennen ze mensen.

Henk-Willem Laan, directeur van NSGK: “Daarom verdienen deze meiden en hun ouders een onvergetelijke dag om de dagelijkse ellende even te vergeten en om nog lang aan terug te denken. Geweldig dat wij Britt en Thessa dankzij het VriendenFonds mogen verrassen met dit uitstapje naar K3! Hiermee gaat hun langgekoesterde wens in vervulling. En is er weer een beetje hoop voor de toekomst.”

Bij het VriendenFonds kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties het hele jaar een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten via www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij