Menu overslaan
17 juli 2017

Wheelers nu ook welkom bij Dam tot Damloop 2017!

Organisator van de Dam tot Damloop Le Champion geeft dit jaar ook wheelers (rolstoelers) de ruimte om mee te doen aan de Damloop by Night op de 5 Engelse Mijl. Le Champion bevordert een gezonde en actieve samenleving en wil er ook graag zijn voor sporters met een beperking. Aan voorgaande edities van de Dam tot Damloop konden al mensen met een visuele beperking meedoen, die begeleid werden door een buddy. En nu dus ook mensen in een rolstoel!

NSGK Inclusief Team!
Het idee van Le Champion sluit prachtig aan bij het ideaal van NSGK: een samenleving waarin iedereen meedoet en kinderen en jongeren niet langs de zijlijn staan vanwege een beperking. NSGK doet daarom zelf mee met een inclusief team bestaande uit deelnemers met en zonder beperking, een team dat de missie van NSGK sportief uitdraagt. Een team waarvan de leden samen deelnemen aan de verschillende onderdelen van de Damloop. 

Kees Jan van der Klooster, voormalig paralympisch skiër én famous friend van NSGK doet mee: 'Inlevingsvermogen is een waardevolle eigenschap. Het NSGK-team leeft zich dagelijks in, in het leven van kinderen met een beperking om hen te kunnen ondersteunen in een zelfstandig leven. Een inclusief NSGK-team tijdens de Dam tot Damloop is hier weer het bewijs van, GEWELDIG! En daarom doe ik mee!'

... en Diede de Groot, paralympisch rolstoeltennisster in de top-3 van de wereldranglijst. We zijn ook heel trots op het feit dat zij gisteren haar eerste Grand Slam heeft gewonnen op Wimbledon!

Henk-Willem Laan, directeur/bestuurder bij NSGK 'wheelt' ook mee: 'Ik heb nog nooit 5 Engelse mijl in een rolstoel afgelegd. Ik ga dat op 16 september proberen bij de Dam tot Damloop by Night. Ik kan deze keuze zelf maken maar duizenden kinderen met een handicap hebben deze keuze niet. Voor deze kinderen zet NSGK zich al ruim 65 jaar in. We geloven in een samenleving waarin gehandicapte kinderen niet aan de zijlijn staan maar vanzelfsprekend kunnen meedoen. Dus ook sámen sporten. Daarom doe ik samen met sporters mét en zonder handicap mee als symbool voor onze missie: SAMEN BETER!

Het inclusieve NSGK-team bestaat verder uit Eric van der Burg, wethouder van Sport te Amsterdam, Nicole Franssen, adjunct-directeur bij NSGK en zelf rolstoeler, en nog vele andere sportievelingen.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij