Menu overslaan
29 augustus 2018 madurodammarathon marathon NSGK

Zoë en Lukas geven startschot voor Madurodam Marathon

Zoë (10) en Lukas (12) gaven vandaag het startschot voor de Madurodam Marathon, de eerste kindermarathon van Nederland. Op 7 oktober organiseren we samen met Madurodam een eigen stadsmarathon: voor en door kinderen en voor iedereen toegankelijk! En... de opbrengsten van de loop gaan naar ons project Samen naar School.

Schrijf je hier in

Stadsmarathon zonder drempels: ieder kind kan meedoen
De Madurodam Marathon is gericht op kinderen, maar ook volwassenen mogen met hen mee rennen. Deelnemers kunnen zelf kiezen om één (1,69 km), twee (3,38 km) of drie rondjes (5,09 km) af te leggen. Ze kunnen in hun eentje deelnemen of samen, tijdens de speciale Duo run. De marathon is voor renners zonder beperking, handbikes, blade runners, blindrunners, racerunners én non-runners. Je mag de marathon ook lopend afleggen. Voor kinderen die samen met een volwassene willen meedoen, is er een speciale Family & Friends run.

De start van de Madurodam Marathon vindt plaats op het George Maduroplein, voor de entree van Madurodam. De deelnemers gaan vervolgens via de Haringkade achter het park langs. De laatste meters leggen zij af door Madurodam zelf, met als hoogtepunt de finish middenin het park. 

Door de Madurodam Marathon wint ieder kind
De Madurodam Marathon is niet alleen leuk om mee te doen, maar helpt ook andere kinderen. Ieder jaar zijn er in Nederland ruim 10.000 kinderen die niet naar school kunnen vanwege een handicap, en daardoor ook geen onderwijs krijgen. Deze marathon is een fondsenwervende loop: de deelnemers gaan hun beste beentje voorzetten voor ons project Samen naar School. Dit project geeft de keuze om kinderen met een (zware) handicap om ook naar een reguliere school te laten gaan. Zo wint uiteindelijk ieder kind!

Schrijf je nu in!
De Madurodam Marathon vindt plaats op 7 oktober 2018. De deelnemers zullen gespreid starten vanaf 14:00 uur. Inschrijven voor de Madurodam Marathon kan via www.MadurodamMarathon.nl. De inschrijvingskosten zijn 25 euro per deelnemer. Voor iedereen die zich voor 19 september inschrijft geldt een ‘early bird’-tarief van 20 euro per deelnemer. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Schrijf je hier in

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij