Menu overslaan

12-17 november collecteweek NSGK

8 november 2012 - Maandag is het zo ver! Dan gaat de NSGK-collecteweek weer van start. Dit jaar zullen maar liefst 8500 vrijwilligers langs de deuren gaan om geld op te halen voor kinderen en jongeren met een handicap. Dit jaar staat onze collecteweek geheel in het teken van toegankelijke speeltuinen.

Kinderen met een beperking vechten er iedere dag voor om mee te kunnen doen. Ze moeten bijvoorbeeld vaak opboksen tegen vooroordelen. Ook komen ze moeilijk in contact met niet-gehandicapte kinderen uit de buurt doordat ze meestal naar een speciale school gaan. En in de speeltuin, dé plek waar kinderen samen spelen, kunnen gehandicapte kinderen vaak niet terecht. Want verreweg de meeste speeltuinen in Nederland zijn voor hen ontoegankelijk.

NSGK vindt dat álle speeltuinen in Nederland toegankelijk zouden moeten zijn voor kinderen met een handicap. Daar kunnen zij vriendjes en vriendinnetjes ontmoeten én ontdekken ze wat ze met hun handicap wel kunnen. Zo krijgen ze meer zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld en leren hun buurtgenootjes ‘gewoon’ met ze om te gaan. Daar is alleen heel veel geld voor nodig. NSGK hoopt tijdens haar collecteweek dan ook veel geld op te halen, om speeltuinen in het hele land aan te kunnen passen voor kinderen met een beperking.

U kunt van 12 t/m 17 november een collectant van NSGK bij u aan de deur verwachten. Collectant gemist, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan gemakkelijk met een online donatie.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij