Menu overslaan

Aanstaande dinsdag ruilt oud-kinderambassadeur Pien van leven in Puberruil Xtra.

9 augustus 2012 - In samenwerking met NSGK zendt de KRO twee nieuwe afleveringen uit van Puberruil Xtra. Twee pubers met en zonder handicap nemen een weekje elkaars leven over. 14 augustus is aflevering twee te zien, waarin de vrolijke Pien ruilt met de fanatieke Chanine.

Pien is een echte doorzetter. Op jonge leeftijd had Pien een cyste in haar hersenen die een waterhoofd veroorzaakte. Hierdoor praat ze iets langzamer en is ze spastisch in haar benen. Ondanks haar handicap is Pien erg positief, en dat werkt aanstekelijk. Pien was van 2009-2010 Kinderambassadeur van NSGK. Ook na haar ambassadeurschap bleef zij zich inzetten voor kinderen met een handicap. Met haar eigen fonds ‘Pien Helpt’ brengt ze hun dromen in vervulling.

Pien ruilt met Chanine uit Beuningen. Chanine is een bedreven meisje. Ze doet fanatiek aan synchroonzwemmen samen met haar zus, daarnaast speelt ze al sinds haar vijfde viool in een jeugdorkest. Het liefst ziet ze haar vriendinnen iedere dag om samen te gaan winkelen, een filmpje te kijken of naar de kroeg te gaan. Met school, haar hobby’s en ook nog een bijbaan heeft Chanine een druk leven. En dat zal na haar VWO zeker niet rustiger worden als ze met haar studie Geneeskunde start.

Kan Pien haar zangkunsten vertonen in het orkest van Chanine? En wat vindt Chanine van het vakantiekamp voor gehandicapte jongeren waar ze terechtkomt?

Je ziet het in Puberruil Xtra op 14 augustus om 21.20 uur op Nederland 3.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij