Menu overslaan

Bestel de verhalenbundel ‘Altijd Anders’ en steun NSGK

5 oktober 2012 - Als blijkt dat je kind een handicap of chronische ziekte heeft, staat je leven volledig op z’n kop. Eén ding is duidelijk: vanaf nu is alles anders. In haar derde boek ‘Altijd Anders’ tekent auteur Denise Hilhorst de verhalen op van 13 ouders met een zorgintensief kind. Met haar boek steunt de schrijfster NSGK: van elk verkocht exemplaar doneert ze € 2,50 voor ons werk voor kinderen met een handicap.

De ouders vertellen openhartig over hun leven met een zorgintensief kind. Zoals Brigit, de moeder van de vijfjarige Bjorn die epilepsie en cerebrale parese heeft: ‘Twee uur na de bevalling werd me verteld dat ik maar beter afscheid kon nemen van Bjorn. Maar hij bleek een vechtertje en leeft nog steeds. Voor hoe lang kan niemand me vertellen. Daarom wil ik maar één ding: zo veel mogelijk van hem genieten. De chronische vermoeidheid heb ik ervoor over. Bjorn gaat voor alles. Ik ben blij dat ik hem nog heb.’

Het verhaal van Brigit is aangrijpend én hartverwarmend, net als de verhalen van de andere twaalf ouders. Treffend is het enorme doorzettingsvermogen waarmee al deze ouders zich inzetten voor kun kind. Voor lezers die zelf een kind met een beperking hebben, zal het boek een bron van herkenning zijn; voor alle andere lezers een leerzaam inkijkje in een leven waarin niets vanzelfsprekend is.

Aanleiding voor het boek waren de ervaringen van Marije, een vriendin van Denise Hilhorst. Marije heeft een dochter met een handicap. ‘Door haar verhalen besloot ik een boek te gaan maken waarin ouders herkenning, erkenning en troost kunnen vinden. Op deze manier hoop ik Marije ook een klein beetje te helpen. En iedereen die het boek koopt, helpt NSGK met het goede werk dat zij doen!'

‘Altijd Anders’ kost € 15,00, waarvan € 2,50 wordt gedoneerd aan NSGK. U kunt het boek online kopen of bestellen bij uw boekhandel.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij