Menu overslaan

Bestel nu kaarten voor Festival 5D!

22 juni 2011 - Festival 5D is een vrijplaats voor de zintuigen, een culturele totaalbeleving voor iedereen, die verder gaat dan reguliere festivals. Ga 10 september mee op een tintelende ontdekkingsreis en laat al je 5 zintuigen prikkelen!

Op 10 september vindt de tweede editie van Festival 5D plaats op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Vorig jaar organiseerde NSGK voor het eerst dit cultuurfestival voor de vijf zintuigen. Vanwege het grote succes staat het festival nu op eigen benen, mede mogelijk gemaakt door NSGK.

Zintuigen
Festival 5D is een culturele beleving voor zicht, tast, reuk, smaak en gehoor. Bezoekers worden van ’s ochtends elf uur tot ’s avonds acht uur ondergedompeld in theater, muziek, dans en culinair vermaak. Er zijn bijvoorbeeld theatervoorstellingen van Henk Zwart (ex-Suver Nuver), Evert de Vries (Amsterdamse Kleinkunst Festival) en Klemens Patijn (Orkater). Ook de allernieuwste voorstelling van Cirque Frappé MAGIC is te zien en het duo van de De Mobiele Eenheid brengt een verrijdbare slagwerkshow.

Belevingstuin
In samenwerking met Tuinruimers-presentator Rob Verlinden wordt een geurtuin aangelegd om de neuzen van bezoekers te prikkelen. Muziek om naar te kijken wordt verzorgd door percussionist Martien Groeneveld die zijn eigen instrumenten bouwt zoals de Reuze Xylofoon, de Riolofoon en de Waterfluit. Muzikaal vermaak voor de oren is er van de winnaar van de Mooie Noten 2011, singer-songwriter Chris Kok. Ook zijn er diverse workshops zoals boksen, sambadansen, koorzingen en line-dance. Tongstrelende hapjes en drankjes zijn te nuttigen in de pikdonkere Nachtbrasserie.

Voelen
In een vrolijke Pipowagen kan er mobiel gesnoezeld worden; alle zintuigen worden daar geprikkeld door onder meer een muziektrilwaterbed. De zes meter hoge uitkijktoren zorgt voor een prachtig uitzicht over Amsterdam en de Verhalenboot is net als vorig jaar de plek om even tot rust te komen. Bekende en minder bekende Nederlanders vertellen hier een mooi verhaal. Het volledige programma wordt in de loop van juli gepubliceerd op www.festival5d.nl.

Toegankelijk
Festival 5D is voor jong en oud en volledig toegankelijk voor mensen met een handicap. Kaarten kosten € 17 voor volwassenen en € 3 voor kinderen. Vroege vogels betalen tot 1 augustus slechts € 13,50 en € 3. U kunt kaarten bestellen via www.festival5d.nl.

Festival 5D, vrijplaats voor de zintuigen. Zaterdag 10 september, 11.00 tot 20.00 uur, NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij