Menu overslaan

Bijzonder prentenboek voor MCG kinderen

8 juli 2011 - Met financiële steun van NSGK heeft belangenvereniging de BOSK een bijzonder boek op de markt gebracht: Koos. Koos is een prentenboek voor kinderen met een meervoudig complexe handicap en/of een ontwikkelingsniveau van 1 tot 8 jaar. Het boek weet op een speelse manier de zintuigelijke beleving van deze kinderen te prikkelen en zodoende het contact tussen het kind en zijn leefomgeving te bevorderen.   

Het prentenboek is voorzien van een handleiding, een cd en de handpop ‘Koos de cavia’. Koos is herkenbaar, vertrouwd en knuffelzacht. De korte en praktische handleiding en de cd maken het makkelijk om thuis, of in een groep samen de wereld van het zintuig in te stappen. Het boek is voor te lezen door ouders en leraren, maar broertjes en zusjes kunnen het boek ook zelf lezen.

Bijzonder aan dit boek is de tweekleurige tekst, die ervoor zorgt dat het boek op twee niveaus leesbaar is. Ouders kunnen zo hetzelfde boek voorlezen aan hun kind en aan broertjes en zusjes. 

Koos is ontstaan uit het belevingstheater ‘De wereld van Koos’. Hierin worden vrijwel dezelfde vrolijke prenten als in het boek gebruikt. Tijdens het theater ervaren de kinderen in de Wereld van Koos de prikkeling van fantasie met behulp van handpoppen; het stimuleren van zintuigen; het elkaar helpen (de kinderen helpen Koos, maar ook elkaar) en de beleving van live muziek
De handleiding die bij het boek zit, geeft ouders handvatten om het belevingstheater in huis te halen!


Bestellen
Koos is een uitgave van de BOSK in samenwerking met Stichting Feest op Wielen, en wordt mogelijk gemaakt door NSGK. Het prentenboek, inclusief de handpop en de CD met handleiding is te bestellen via www.debosk.nl of via info@bosk.nl

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij