Menu overslaan

Cafebaas loopt 100 km op loopband voor NSGK

9 februari 2012 - Dick Kraakman, eigenaar van café ‘Welgelegen” te Voorhout, gaat zondag 12 februari vanaf 19.00 uur een wandeltocht van 100 kilometer afleggen op een loopband. Hij doet dit in zijn eigen café en geeft zichzelf 24 uur de tijd.  Met de opbrengst van sponsoren wil hij NSGK steunen. Het café blijft voor bezoekers de hele nacht open om de café-eigenaar aan te moedigen.

Keuze voor NSGK
Kraakman koos NSGK vanwege een goede vriend met een dochter met een handicap. Deze goede vriend collecteerde afgelopen november voor NSGK. Kraakman; “Als je er weinig of niets mee te maken hebt vergeet je dat er veel ouders zijn die keer op keer tegen dagelijkse problemen aanlopen met hun kind met een handicap”. Hij schenkt daarom 50% van de opbrengst aan NSGK.

Kraakman is dit initiatief gestart om naast NSGK ook het voetbalteam B1 van Foreholte te steunen. Met zijn steun kunnen ze meedoen in Blackpool met een internationaal voetbaltoernooi. Men kan Kraakman sponseren door een minimum van 10 cent per kilometer te betalen op het rekening nummer 1705.37.633 onder vermelding van 100 km. Een andere optie is een stuk mee lopen met de eigenaar. In het café komen nog drie andere loopbanden te staan, hierop kun je voor een bepaald bedrag een stuk met hem mee lopen. Burgemeester Schelberg en wethouder van der Zon lopen het laatste half uur mee. Door de café-eigenaar te sponseren steun je NSGK en het team van voetbalvereniging Foreholte.

Gewoon kind zijn
Met de opbrengst van deze actie steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Kinderen en jongeren met een handicap willen graag gewoon meedoen, net als hun leeftijdgenootjes. Dat kan, maar daarvoor zijn vaak veel extra aanpassingen, zorg en begeleiding nodig. NSGK helpt, bijvoorbeeld met speciale vakanties, aangepaste speelplaatsen en kleinschalige woonvormen. Zodat ze met hun beperking toch gewoon kind kunnen zijn!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij