Menu overslaan

Cappies-winnaar Luke (11) wordt kinderambassadeur NSGK

25 augustus 2012 - De 11-jarige Luke Boerdam uit Wapenveld gaat zich een jaar lang inzetten voor kinderen met een handicap. Luke, die geboren is zonder onderarmen en -benen, won 25 augustus de Cappies Award 2012. Daarmee wordt hij de nieuwe kinderambassadeur van NSGK. Als ambassadeur wil Luke er vooral voor zorgen dat speeltuinen toegankelijker worden voor kinderen met een handicap.

Cappies is het talentenprogramma van de TROS over kinderen met een lichamelijke handicap. De kinderen laten zien wat zij, met hun beperking, wél kunnen. Het programma is een initiatief van presentatrice Lucille Werner en wordt mogelijk gemaakt door NSGK. Tijdens de finale op 25 augustus streden 5 kinderen om de ambassadeurstitel, waarbij Luke het publiek op de stoelen kreeg met een spetterende dj-show. Luke is met zijn beperking geboren en laat zich daar niet door weerhouden: “Ik heb geen onderarmen en geen onderbenen. Boeie! Ik kan toch bijna alles, voetballen, draaien, dansen.”

Nu Luke gewonnen heeft zal hij de 12-jarige Glenn opvolgen als NSGK-kinderambassadeur. Zijn grote wens is om ervoor te zorgen dat speeltuinen toegankelijk worden voor kinderen met een handicap. NSGK is blij met de ambities van haar nieuwe kinderambassadeur: “NSGK vindt dat kinderen met en zonder handicap samen moeten kunnen spelen”, zegt NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg. “Want samen leven begint bij samen spelen. Dus met Luke gaan we ons inzetten om nog meer speeltuinen toegankelijk te maken. Het wordt een spannend en leuk jaar voor hem en voor NSGK.”

Bekijk hieronder het interview met Luke in het Jeugdjournaal van zondag 26 augustus.

Bekijk de video in andere formaten.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij