Menu overslaan

CAPPIES-winnaar Sander wordt nieuwe kinderambassadeur NSGK.

21 augustus 2010 -

De 10-jarige Sander Smale uit Markelo won zaterdag 21 augustus de CAPPIES AWARD 2010. Met zijn overwinning wordt Sander tegelijkertijd de nieuwe kinderambassadeur van NSGK voor het gehandicapte kind. In deze rol zal hij zich een jaar lang inzetten voor kinderen met een handicap.

CAPPIES
CAPPIES is het talentenprogramma van de TROS over kinderen die zich niet laten tegenhouden door hun lichamelijke handicap om dingen te doen die ze leuk vinden. Het programma is een initiatief van presentatrice Lucille Werner en wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK. Tijdens de finale op 21 augustus streden 5 kinderen om de eer, waarbij Sander met zijn muzikale talent de harten van de jury en het publiek wist te veroveren.

Blind
Sander is sinds zijn geboorte blind. Maar dat weerhoudt hem er niet van om prachtig te zingen. Sander is helemaal gek van muziek en hoopt ooit een bekende zanger te worden. Tijdens de finale van de CAPPIES maakte hij grote indruk met zijn duet met zanger Thomas Berge, die hem zelfs beloofde binnenkort samen te zullen optreden.

Ambassadeur
Nu Sander gewonnen heeft zal hij de 13-jarige Pien opvolgen als NSGK kinderambassadeur. Zijn grote wens is om ervoor te zorgen dat musea toegankelijker worden voor kinderen met een visuele beperking. “Ik kijk met mijn handen, maar omdat in musea heel veel dingen achter glas staan kan ik niets voelen. Dat vind ik erg jammer” aldus Sander. NSGK is bijzonder blij met de ambities van haar nieuwe kinderambassadeur, zo laat directeur Ingrid Tuinenburg weten: “NSGK helpt kinderen met een handicap om gewoon kind te kunnen zijn. Daarbij willen we vooral laten zien wat deze kinderen, ondanks hun beperking, wél kunnen. Sander zal dit als onze nieuwe kinderambassadeur heel goed kunnen uitdragen, het wordt een spannend en leuk jaar voor hem en voor NSGK”

Benieuwd naar wat Sander allemaal gaat doen dit jaar als NSGK kinderambassadeur? Blijf dan zeker deze website in de gaten houden.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij