Menu overslaan

Collecteweerbericht dinsdag 13 november

13 november 2012 -

Duizenden vrijwilligers trotseren deze week het novemberweer om te collecteren voor NSGK. Welke dagen worden het minst guur? En moet de paraplu mee? Weerman Dennis Wilt van RTL4 maakt speciaal voor NSGK-collectanten een dagelijks collecteweerbericht.

Dinsdag 13 november

Vanochtend is het bewolkt en valt hier en daar nog een beetje motregen. In de loop van de middag breekt vanuit het zuiden de zon op steeds meer plaatsen door. De opklaringen bereiken echter pas in de avond het noorden van het land. Het wordt 8 tot 10 graden en het waait nauwelijks. Onder een heldere hemel koelt het vanavond snel af, dus een dikke jas aan tijdens het collecteren. De paraplu kan wel thuis blijven.


Woensdag 14 t/m zaterdag 17 november

De rest van de week blijft het rustig herfstweer. Dit resulteert in koude nachten met lichte vorst en de vorming van mist. Woensdag is het na het optrekken van het ochtendgrijs zonnig maar de dagen daarna gaat het oplossen van de soms dichte mist en nevel steeds moeizamer. Het wordt overdag een graad of 9 en het blijft droog dus uitstekend weer om met de collectebus de buurt rond te gaan. Ook zaterdag blijft het op een enkele bui na droog en trekt de zuidwestenwind weer aan. De mist verdwijnt en het is dan minder koud.

Succes met collecteren,


Dennis Wilt.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij