Menu overslaan

Collecteweerbericht maandag 12 november

12 november 2012 -

Duizenden vrijwilligers trotseren deze week het novemberweer om te collecteren voor NSGK. Welke dagen worden het minst guur? En moet de paraplu mee? Weerman Dennis Wilt van RTL4 maakt speciaal voor NSGK-collectanten een dagelijks collecteweerbericht.


Maandag 12 november

Na een heldere en koude nacht met landinwaarts lokaal lichte vorst aan de grond wordt het een vrij zonnige najaarsdag. Het blijft droog en bij een veelal matige zuidwestenwind wordt het vanmiddag een graad of 10. Vanavond koelt het snel af maar het blijft ook droog dus uitstekend weer om met de collectebus de buurt rond te gaan.

Dinsdag 13 t/m zaterdag 17 november

De nacht naar dinsdag verloopt niet zo koud want het is minder helder. De wolken blijven overdag in het noorden hardnekkig terwijl in de zuidelijke provincies de zon geregeld doorbreekt. De rest van de week blijft het rustig en tot en met vrijdag in ieder geval droog herfstweer. De nachten worden wel kouder met op steeds meer plaatsen nachtvorst. Lokaal ontstaat er nevel en mist die overdag soms maar moeizaam oplost. De zon laat zich echter geregeld zien bij maximumtemperaturen rond 9 graden. Als je ‘s avonds nog langs de deuren gaat is een dikke jas wel nodig.

Bedankt voor jullie inzet,


Dennis Wilt.

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij