Menu overslaan

Collega Dennis fietst La Marmotte!

21 maart 2013 - Dennis werkt inmiddels ruim 1,5 jaar bij NSGK als frontoffice medewerker. Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf Oosterveld Design, gespecialiseerd in het maken van huisstijlen en websites. Hij is getrouwd en woont in Delft. In zijn vrije tijd leest hij graag en fietst hij veel, dat moet ook wel als je weet wat hem te wachten staat…

Waarom doe je mee aan La Marmotte?
“Ik heb vanaf de eerste dag dat ik bij NSGK werkte geroepen dat als er een fondsenwervende actie ‘met fietsen’ zou komen, ik mee zou doen! En het is natuurlijk ook een persoonlijke doel. Zo’n zware tocht is een ultieme test.

Wat houdt La Marmotte eigenlijk in?
“Vergelijk het maar met een hele zware etappe in de Tour de France. Met maximaal 42 wielrenners gaan we op 6 juli 174 kilometer fietsen. Dat klinkt misschien niet zo uitdagend, maar dat is het wel als je bedenkt dat er 5000 meter hoogteverschil zit in de tocht. Daarnaast beklimmen we drie cols van de buitencategorie, onder andere de Alpe d’huez.”

Dan moet je wel wat fietservaring hebben…
“Fietsen is m’n hobby, dus ik pak vaak de fiets voor een trainingsrondje. Daarnaast doe ik jaarlijks mee aan de ‘Ride for the Roses’ van het KWF. Ik heb me voor La Marmotte wel uitgebreid medisch laten keuren. Ik ga wel echt het uiterste van m’n lichaam vragen en dat moet wel op een verantwoorde manier gebeuren. De dokter zegt dat ik het kan!”

Waarom fiets je voor NSGK?
“Het is niet alleen omdat ik er werk. NSGK maakt veel mogelijk voor kinderen en jongeren met een handicap en dat moet NSGK blijven doen. Het project wat gekoppeld is aan de tocht is SamenSpelen. We willen niet dat kinderen buitengesloten worden als ze een speeltuin bezoeken, we willen dat ze samen kunnen spelen met andere kinderen! Maar een speeltuin toegankelijk maken voor bijvoorbeeld een rolstoel, dat kost geld. Als ik het even niet meer zie zitten in de bergen, dan denk ik aan die kinderen. Naast NSGK steunen de wielrenners met hun deelname ook twee weeshuizen.”

Ga je het halen?
“Ja natuurlijk, ik ga voor de finish! Maar het gaat zwaar worden…”

Hoe kunnen mensen je sponsoren?
"Via deze website kan je doneren! Elk bedrag, groot of klein, is welkom!"

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij