Menu overslaan

Crowdfunding documentaire 'Een andere kijk op dezelfde situatie'

28 januari 2013 - Programmamaakster Eline Bodbijl is bezig aan de documentaire 'Een andere kijk op dezelfde situatie' over de invloed van een gehandicapt kind op een gezin. Het is haar eigen familie, en dus haar eigen broer, waardoor de documentaire een persoonlijke insteek krijgt. Doordat Eline zelf ook in de zorg heeft gewerkt bevindt zij zich in de unieke positie om de verhalen van haar familie te vatten zonder te vervallen in dramatiek.

De documentaire wordt gefinancierd door middel van crowdfunding. Iedereen kan een financiële bijdrage leveren, klein of groot. Om deze film te maken en uit te brengen op DVD is 6900 euro nodig. Een deel van de opbrengsten uit de DVD verkoop zal Eline doneren aan NSGK!

Eline over haar documentaire: “Martijn is mijn broer. Hij heeft een verstandelijke handicap, is autistisch en heeft gedragsproblemen. In de documentaire wordt er vanuit verschillende oogpunten gekeken naar welke invloed dit heeft. Welke invloed heeft dit op je kindertijd, als ouder, als volwassene, maar ook in het gezin en op de maatschappij? Hoe kijk je bijvoorbeeld aan tegen een thema als abortus als je broer gehandicapt is? Heeft dit invloed op je eigen kinderwens? Welke zorgen heb je? En wat leer je van hem dat niemand anders je had kunnen leren?”

Meer lezen over deze documentaire en de crowdfunding? Klik dan hier!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij