Menu overslaan

Deel opbrengst boek "Dit ben ik, Amy!" naar NSGK!

7 maart 2013 - In januari presenteerde schrijfster Mayke Nieuwenhuis haar eerste kinderboek: 'Dit ben ik, Amy!' Inmiddels zijn er al vele exemplaren verkocht! Het boek gaat over de 11 jarige Amy die iets heeft wat haar bijzonder maakt; een linkerarm zoals niemand die heeft. Een warm verhaal over trots zijn op jezelf, over je gevoelens praten en hobbels nemen. Per verkocht boek gaat een euro naar NSGK.

Het verhaal
Amy is spontaan, 11 jaar oud, heeft drie jongere broers en leuke ouders. Bovendien heeft ze iets wat haar bijzonder maakt: een linkerarm zoals niemand die heeft. Ze denkt veel na over wat anderen van haar vinden en baalt ervan als ze iets niet kan doen wat ze graag wil. Nadat ze op school een briefje ziet hangen over een open podium wil ze nog maar een ding: optreden met haar eigen band. Maar waar vind je zo snel goede bandleden? En heeft Amy zelf genoeg talent? Durft ze op een podium te staan?

De schrijfster
Als meisje van 9 jaar oud merkte schrijfster Mayke Nieuwenhuis dat ze anders was dan andere kinderen. Trots als ze was, wilde ze niet anders zijn. Vanaf dat moment ging ze haar handicap aan haar linkerhand proberen te verbergen onder het mom van ‘wat je niet ziet, is er niet’. Op latere leeftijd kwam zij erachter dat zij er ongemerkt in haar hoofd toch veel mee bezig is geweest.
Daarom wil zij met dit boek kinderen met en zonder een beperking stimuleren over hun gevoelens te praten met hun ouders. Ieder hoofdstuk begint met een weetje of vraag, waarover ouders met hun kinderen in gesprek kunnen gaan.

Voor meer info klik hier!

CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij