Menu overslaan

Deze maand in 'de favoriet van':..

6 november 2011 -

Deze maand in 'de favoriet van...' vertelt NSGK-medewerkster Monique Verberne over haar favoriete NSGK-project. Welk project dat door NSGK ondersteund wordt maakt op haar de meeste indruk en waarom?
 

Het favoriete project van Monique:  Samen Spelen.

“Na urenlang binnen te hebben gezeten vanwege de regen, klaart het op. Zoonlief wil graag zijn energie kwijt. Hup, ik stop een flesje limonade in de tas, pak een krentenbol mee en we stappen op de fiets op weg naar de speeltuin. Het kost niets en mijn kind kan heerlijk ravotten in de zandbak en speeltoestellen samen met andere kinderen.”

“Het is op dat moment dat ik me besef dat spelen in de speeltuin een voorrecht is dat niet voor ieder kind geldt. Kinderen, die op de een of andere manier een beperking ondervinden, lopen in deze speeltuin tegen veel problemen aan. Er zijn maar zo weinig speeltoestellen die bereikbaar, laat staan bespeelbaar, zijn met bijvoorbeeld een rolstoel of rollator. Dat is toch oneerlijk? Zij moeten toch ook kunnen spelen, net als andere kinderen? Helaas zijn er in Nederland veel te weinig speeltuinen die rekening houden met gehandicapte kinderen.”

“Daarom is Samen Spelen mijn favoriete project. Dankzij NSGK komt er aandacht voor het probleem en worden speeltuinen door het hele land aangepast, zodat kinderen- met en zonder handicap- samen kunnen spelen. Want daar heeft toch ieder kind recht op?”
 
Monique is sinds 1999 boekhoudkundig medewerker bij NSGK.


Samen met u willen we ervoor zorgen dat alle speeltuinen in Nederland toegankelijk worden gemaakt zodat kinderen- met en zonder handicap- samen kunnen spelen.  Helpt u NSGK om de campagne Samen Spelen tot een succes te maken? Klik dan hier om donateur te worden van NSGK.

Meer weten over Samen Spelen? Klik hier.


CBF Centraal Bureau Fondsenwerving ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling VriendenLoterij